Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Продължават да лобират за задължителни застраховки

Лобистите на застрахователите продължават да лобират за нови закони, които да ни задължат да купуваме и други застраховки.

Не им стигат задължителните застраховки, които се плащат от собствениците на автомобили и още куп други лица. Затова лобират за задължителна застраховка на недвижимите имоти. Ползват скорошните земетресения като повод да искат задължителни застраховки срещу земетресения.


На сайта на Асоциацията на българските застраховали има списък с нормативните актове, регламентиращи задължителни застраховки и задължително застраховане. До преди малко не знаех, че са толкова много. Напомням, че плащаме и задължителни осигуровки (в тълковния речник пише, че "осигуровка" и "застраховка" са синоними).

Едно време ни "убеждаваха" да се застраховаме с бухалки, сега ни принуждават официално и напълно законно със закони.

В Турция вече успяха да прокарат закон за задължително застраховане срещу земетресения - който не си плаща застраховката срещу земетресение няма да може да се включи към електрическата мрежа.

Хората имат пари в банките, трябва някак си да им се вземат тези пари. Добър начин това да стане е като бъдат принудени насила (т.е. със закон) да плащат още застраховки.

Коментари

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още