Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Световен протест - 5 ноември 2012 година

Ако някой не е разбрал - на тази датата се провежда протест срещу опитите за следене на гражданите в Интернет и опитите за цензура на Интернет.

Няма определен организатор на протеста, всички се събират във фокалната точка във времето (5 ноември - популярна фокална времева точка след филма "V for Vendetta") и пространството (мястото, където във вашия град обикновено се провеждат протести).

Разбира се това не пречи на определени лица да правят неофициални пресконференции (а някои дори злоупотребяват като се обявяват едва ли не като организатори).

В България Янаки Ганчев се е провъзгласил за логистичен организатор на световния протест на 5 ноември 2012 в България.
Нашата организация и общото с "ANONYMOUS" е борбата за свободата в Интернет, 110 млн. лв. от нашите пари се дават, за да ни следят в онлайн мрежите. Не сме съгласни парите ни да бъдат насочвани срещу нас.
Ето и "официалния флаер" (според кого е официален?): Протест (Ако картинката не се вижда, ето алтернативен адрес).

Във връзка с протеста има две страници във Facebook:
Общото между тях е следния призив:
НАЦИОНАЛНО ШЕСТВИЕ ОТ 18:00 ПИЛОНИТЕ НА НДК

А. Какво целим?
Смяна на 45 + 23 годишното статукво и политически модел!
Б. Как ще го постигнем?
• Цялата политическата класа >> “Дим да я няма”!
• Разпускане на Народното Събрание и Министерски Съвет, без рестарт на политическия модел от последните 23 години!
• НЕ на политическата "въртележка", от която останалите 99 % духаме супата!
• Да изринем всички политици, които пак искат да яхнат народа!
В. Кое ни отличава?
• Имаме кауза, имаме визия за реална промяна!
• Реален механизъм за граждански контрол над властта!
• Неполитически и истински граждански формат - на хора!

Цялата политическа класа "дим да я няма"? Разпускане на Народното събрание и Министерския съвет? Какво ще дойде на тяхно място? Някой добър диктатор може би? Нова социалистическа/фашистка партия? Анархия?

Да изринем всички политици, които пак искат да яхнат народа? Кои са тези политици, които искат да ни яхват и кои са тези, които не искат? Когато ги изринем всичките кой ще дойде на тяхно място?

Имате кауза? На това кауза ли му казвате? Това са общи приказки с доста неясен смисъл.

Срещу какво и за какво протестирам аз?


Протестирам срещу антипазарните закони - квоти, субсидии, лобизъм, regulatory capture, клептокрация, плутокрация, crony capitalism.

Протестирам срещу съществуването на закони, които дефинират престъпления без потърпевш (victimless crimes). Такива престъпления са престъпления само в контекста на болните мозъци на корумпирани законодатели и религиозни фанатици.

Протестирам срещу опитите да се цензурира Интернет, масовото следене и идеята, че можем да си купим повече сигурност като платим с част от свободата си. Който плаща със свободата си за да получи повече сигурност, обикновено губи и двете.

Протестирам срещу патентите и най-вече срещу софтуерните патенти, патентите на лекарства, патентите на семена, патентите на животни.

Протестирам срещу изопачаването на понятието "авторско право" и смесването на понятията "авторско право" и "издателско право".

Протестирам срещу излишната бюрокрация, излишно раздутото законодателство, приемането на още повече излишни закони вместо да се премахват и съкращават старите.

Протестирам за повече пазарна икономика (капитализъм). Защото капитализма е другото име на свободата и висша форма на демокрация (гражданите гласуват с парите си какво и колко да се произвежда). В Европейския съюз няма пазарна икономика, има смесена икономика (планова икономика с елементи на пазарна). Идеята на ЕС беше обща пазарна икономика, свобода на движение на хора и капитали, но се изроди в една социалистическа свръхдържава с планово-пазарна икономика. Аз искам да се премине към пазарна икономика: без купища излишни евродирективи, без квоти и субсидии, без излишни регулации.

Много хора не правят разлика между истинския капитализъм и crony capitalism.



The Occupy Wall Street movement expresses valid frustrations, but do the protesters aim their accusations in the wrong direction?

Economics Professor Chris Coyne draws the distinction between crony capitalism and legitimate capitalism. Crony capitalism is government favoritism fueled by handouts and is responsible for the plight of the 99%. Legitimate capitalism, on the other hand, uses competition to align consumer and producer interests and serves to improve everyone's standard of living.

Още мои мисли относно пазарната икономика и свободата: Защо не съм агорист или анархист.

Връзки

Коментари

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още